Wil jij voor de verjaardag van jouw kind zelf een taart maken? Voor kids kan het niet gek genoeg! Dus wat dacht je van deze prachtige én overheerlijke regenboog cheesecake? Je hoeft er helemaal geen keukenprinses voor te zijn. Dit recept is een piece of cake. Je hebt niet eens een oven nodig. En als je de taart thuis op tafel zet, kan je bij de kinderen niet meer stuk. Want kijk nou wat een feestje alleen al om te zien. En wacht maar tot je hem geproefd hebt…
Ingrediënten (springvorm van 24 cm)
- 200 gram digestive koekjes. Dat is ongeveer een halve rol
- 75 gram gesmolten boter
- 500 gram mascarpone
- 500 gram monchou
- 400 ml slagroom
- 250 gram suiker
- 2 blaadjes gelatine of 3 eetlepels gelatinepoeder opgelost in 40 ml gekookt water
- Verschillende kleuren voedingskleurstof
‘Lees ook: 10x verjaardagstaart inspiratie.’
Regenboog cheesecake recept
-
- Maak eerst de bodem van de taart door de koekjes te verkruimelen en te mengen met de gesmolten boter. Doe de mix in je springvorm. Om de taart er straks makkelijk uit te kunnen halen, kun je de bodem van de springvorm eventueel met bakpapier bekleden. Druk de koekkruimel mix aan en zet de bakvorm in de koelkast zodat de bodem hard kan worden.
- Meng dan de mascarpone, monchou en suiker tot een egale massa.
- Voeg vervolgens de gelatine opgelost in 40 ml gekookt water toe. Als je gelatine blaadjes hebt, week je die eerst een paar minuten in koud water. Als ze zacht zijn, haal je ze eruit en knijp je ze uit. Daarna kun je ze oplossen in het hete water. Goed roeren, zodat er geen klontjes meer in zitten.
- Klop de slagroom stijf en roer die dan ook door je roomkaas mengsel.
- Verdeel de mix over net zoveel schaaltjes als dat je kleuren voedingskleurstof hebt in gelijke porties.
- Meng ieder bakje met 3 tot 6 druppels voedingskleurstof, afhankelijk van hoe donker je de kleur wilt hebben.
- Haal de bodem uit de koelkast en breng de eerste kleurlaag aan.
- Smeer de volgende kleur er voorzichtig bovenop. Vooral bij de randen, want je wil niet dat de kleuren door elkaar gaan lopen. Als je tijd genoeg hebt, kun je de taart tussen iedere kleurlaag even 10 minuten in de vriezer zetten, zodat de laag wat stijver wordt. Dat maakt het aanbrengen van de volgende laag makkelijker.
- Zet de cheesecake dan nog een paar uur in de koelkast zodat hij goed stijf kan worden. Snijd hem los van de springvorm en haal deze er voorzichtig vanaf. Voor de extra X-factor kun je de regenboog cheesecake eventueel nog bestrooien met sprinkles.
‘Lees ook: Recept: Ouderwetse appeltaart.’
Tip:
Serveer een frisse rood fruit saus bij de cheesecake. Kook hiervoor 250 gram rood diepvriesfruit – zoals aardbeien, cranberry’s, frambozen en bessen – in 100 ml rode port, net zolang totdat de port stroperig is. Daarna laten afkoelen en serveren bij de taart. Of als topping in plaats van de sprinkles. Zo lekker!
Nog meer (verjaardag) inspiratie?
Vind je het leuk om nog meer geïnspireerd te worden met originele recepten en leuke dingen om te doen met je kids? Abonneer je dan gratis op ons YouTube kanaal. Daar verschijnt iedere week een nieuwe creatieve video. En als abonnee ben jij de eerste die dat weet en hoef je niks meer te missen.
Laat een antwoord achter aan Marrit Reactie annuleren